Plans de naixement


El Pla de Naixement és un document, basat en una informació objectiva i veraç, que la llevadora ofereix a l’embarassada al voltant de les 32 setmanes. La dona el pot acabar de reflexionar i emplenar a casa seva amb la seva parella i família.

El Departament de Salut en el “Protocol per a l’assistència natural al part normal” ha publicat un model de pla de naixement.

Aquest model ha de ser la base perquè cada territori (ASSIR-hospital maternoinfantil) faci el seu propi pla adaptat a les característiques específiques de cada centre. Per tant, cada gestant ha d’obtenir el pla de naixement específic del seu hospital de referència. En el moment de triar-les, s’han de valorar acuradament les opcions d’aquest document, ja que cal saber l’oferta real de cadascun dels hospitals públics de Catalunya i tenir-la en compte.

La dona pot assenyalar tantes opcions com desitgi segons les expectatives que tingui del part. A la visita següent, pot portar el document a la llevadora del CAP, a la qual podrà demanar informació sobre alguns aspectes.

La idea és que l’entregui a l’hospital en el mateix moment del part o en les visites prenatals al mateix centre.

Hospital de referència de l’ASSIR Badalona

Hospital de referència de  l’ASSIR Mataró – (versió en castellà)

Hospital de referència de l’ASSIR Santa Coloma

Hospital de referència de l’ASSIR Cerdanyola

Hospital de referència de  l’ASSIR Granollers

Hospital de referència de  l’ASSIR Mollet

Hospital de referència de  l’ASSIR Sabadell


Tornar al part

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.