Control i seguiment de l’embaràs


pagina embaras_retallGuia de l’embaràs –  En aquesta guia trobaràs informació que et pot interessar per al teu embaràs, part i postpart. Et resoldrà els dubtes més comuns que es presenten durant aquests períodes. Hi trobaràs continguts pràctics i actualitzats, informació sobre el pla de part i els drets laborals de les famílies. (versió en castellà)

Proves que es demanen en un control normal de l’embaràs:

Analítiques: 3 (una per cada trimestre)

Diagnòstic prenatal – Consisteix en una sèrie de proves que es fan per calcular el risc que té una embarassada de tenir una bebè amb alteracions cromosòmiques, com ara les síndromes de Down i d’Edwards o els defectes del tub neural, que poden provocar  anomalies de la columna vertebral com l’espina bífida.

Es recomana fer les proves del diagnòstic prenatal a totes les dones embarassades a partir de la vuitena setmana d’embaràs.

Ecografies:

1r trimestre: per datar gestació i confirmar viabilitat fetal.

2n trimestre: per verificar morfologia fetal.

3r trimestre: per comprovar creixement fetal.

Visites que es fan:

Hi ha la possibilitat de la visita preconcepcional, per tal de preparar-te bé per a la gestació.

Primera visita. Després de la segona falta, on s’entrega el carnet de l’embarassada i la documentació adient.

Visites successives. Cada mes, a excepció de l’últim mes, que es fan cada dues setmanes.

Curs de preparació al naixement

Dirigit a les embarassades i les seves parelles per preparar-vos per a aquesta experiència i a més a més, compartir-ho amb altres persones.

És aconsellable assistir a classes de preparació per al naixement. Es recomana fer-les a partir de la setmana 28 de gestació. Durant aquestes sessions es fan exercicis, relaxació i educació sanitària. (Curs de preparació al naixement)

DUBTES

Tornar a embaràs

Anuncis