Disfuncions sexuals


Les disfuncions sexuals o trastorns sexuals es caracteritzen per una alteració dels processos propis del cicle de la resposta sexual i no es consideren malalties. A vegades el que pot ser vist com un problema per una persona, podria ser acceptat per una altra o fins i tot per la parella.

El desig sexual

  • Desig sexual hipoactiu. És el baix nivell d’apetència i interès per iniciar la relació sexual que es presenta de manera recurrent. Inclou pobresa o absència de fantasies i de pensaments sexuals.
  • Aversió sexual. Aversió fòbica o repugnància a les situacions sexuals. Evitació i por a situacions o conductes que portin a l’activitat sexual o bé limitar-se a situacions específiques, persones específiques, parts del cos específiques o només a certs actes sexuals.

L’excitació

  • Falta d’excitació sexual femenina. Incapacitat , persistent o recurrent, per obtenir o mantenir la resposta de lubricació pròpia de la fase d’excitació, fins a l’acabament de l’activitat sexual.
  • Disfunció erèctil. Incapacitat, persistent o recurrent, per obtenir o mantenir una erecció adient fins al final de l’activitat sexual, cosa que provoca malestar o dificultat en les relacions interpersonals.

L’orgasme

  • Anorgàsmia masculina i femenina. Tot i l’elevada activació sexual o excitació, no es produeix l’orgasme o està marcadament disminuïda la seva intensitat o el retard persistent davant qualsevol tipus d’estimulació.
  • Ejaculació precoç. Ejaculació persistent o recurrent en resposta a una estimulació mínima abans, durant o poc temps després de la penetració, i abans que la persona ho desitgi.

El dolor

  • Aparició persistent o recurrent d’espasmes involuntaris de la musculatura del terç extern de la vagina, que interfereixen en el coit. L’alteració provoca malestar acusat o dificultats en les relacions interpersonals.
  • Disparèunia. Experimentació de dolor abans, durant i després de l’activitat sexual o en resposta al tocament dels genitals. No només amb la penetració. Pot anar del lleu malestar a un dolor agut.

Si vols més informació pots contactar amb el teu ASSIR i fer la teva consulta.

DUBTES

Tornar a Sexualitat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.