Dol perinatal


Malgrat que tinguem la sort de disposar d’un sistema sanitari avançat, amb molt bon control de l’embaràs, atenció al part i cures del nounat i que cada any la taxa de mortalitat perinatal sigui més baixa, encara hi ha nadons que moren dins de l’úter, en el part o poques hores després de nèixer.

foto dol

Aquestes situacions quasi sempre inesperades i molt dures per a mares, pares i entorn familiar, sempre són molt doloroses, fins i tot per als mateixos professionals.

Els pares i les mares que han perdut el fill s’enfronten a moments de molt de sofriment i desconsol i a un procés llarg de dol i superació, que no sempre està reconegut per la falsa creença que no es pot estimar el que no s’ha conegut i que el temps o un nou fill ho faran oblidar tot.

És important que aquests pares puguin rebre atenció, informació i acompanyament durant tot el procés, per facilitar-los el reconegut dol i, sobretot, també en embarassos posteriors que es viuen amb moltes pors.

Tant de la llevadora com del tocòleg, la mare rebrà atenció durant el puerperi per controlar la recuperació física, però sobretot la recuperació emocional. A la dona i a la parella se’ls ofereix sempre suport psicològic per facilitar-los el procés de dol.

Lectura recomanada

Webs d’interés:

http://www.petitsambllum.org

https://adeunado.wordpress.com/

http://www.redelhuecodemivientre.es/

http://www.umamanita.es/

Consells

Tràmits

enrere

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.