Consells durant l’embaràs


pagina embaras_retall


Alimentació durant l’embaràs
Suplements
Visita a l’odontòleg
Hàbits tòxics
Vacunes i embaràs
Exercici i embaràs
Recomanacions sobre sexualitat
Massatge perineal

Alimentació durant l’embaràs
Durant la gestació es necessita una aportació variada d’aliments per a un bon desenvolupament de l’embaràs. En els següents enllaços trobaràs tota la informació: català castellà

fletxa amunt

Suplements

* S’aconsella la suplementació d’acid fòlic abans que es produeixi l’embaràs i durant el primer trimestre: català– castellà

*Suplements vitamínics. En alguns casos, complementar la dieta normal amb vitamines i minerals pot ser beneficiós per al cos: català– castellà

TOXOPLASMOSI. En el següent tríptic trobaràs totes les recomanacions per a les gestants amb els resultats de toxoplasmosi negatius: català– castellà

fletxa amunt

Visita a l’odontòleg
S’aconsella que, durant el primer trimestre, l’embarassada es visiti amb l’odontòleg. És important mantenir la boca i les dents sanes, per reduir les molèsties i els dolors ocasionats per les malalties dentals.

En el següent fulletó trobaràs els consells de com cuidar-te les dents i quines són les principals malalties de la boca, per tal de poder-les prevenir.

fletxa amunt

Hàbits tòxics

Embaràs i fum: és molt important NO FUMAR ni un sol cigarret, ni estar en ambients amb fum. El tabac perjudica la salut de l’embarassada i la del fill o filla.

MAI ÉS TARD PER DEIXAR DE FUMAR!

Pel meu futur fill, respiro salut

Deixar de fumar  –   deixar de fumar .

Síndrome d’abstinència, com fer-hi front: català– castellà

Deixa el tabac per sempre

Embaràs i alcohol.  S’aconsella que les dones embarassades o amb desig gestacional s’abstinguin de prendre alcohol.

fletxa amunt

Vacunes i embaràs
En els següents enllaços hi ha les recomanacions de les diferents vacunes que s’aconsellen durant l’embaràs:

– Vacuna antitetànica

– Vacuna per protegir de la tos ferina: aquesta vacuna s’administra habitualment amb la vacuna antitetànica (Tdp) entre les setmanes 27 a la 36:

 – Vacunació antigripal: la infecció pel virus de la grip en embarassades, especialment quan es troben durant el tercer mes d’embaràs, s’ha associat a un major risc d’hospitalització per problemes cardiorespiratoris que en dones no embarassades.

 – Embaràs i hepatitis B (VHB)

fletxa amunt

Exercici durant l’embaràs
Fer exercici pot ajudar-te a relaxar-te i a preparar-te per el part: català– castellà

(enllaç l’exercici durant l’embaràs i ejercicio durante el embarazo)

Recomanacions sobre sexualitat

  • La sexualitat durant l’embaràs depèn de cada persona. Si l’embaràs és normal, no és cal canviar o interrompre els hàbits sexuals.
  • El desig sexual es pot modificar durant la gestació, depenent del trimestre gestacional a causa dels canvis hormonals, físics i psicològics.
  • A mesura que avança la gestació pot caldre adoptar postures que no pressionin l’abdomen.
fletxa amunt

Massatge perineal
El massatge perineal és una mesura física preventiva que s’aplica durant l’embaràs. Consisteix en l’estimulació tàctil de la pell i els teixits del perineu. S’ha demostrat que pot prevenir contra el trauma perineal, principalment episiotomies, en dones primerenques. També redueix el dolor perineal en el postpart. En el següent enllaç trobaràs totes les recomanacions de quan i com fer-lo: Masaje perineal.

fletxa amunt

DUBTES

Tornar a embaràs