FASE DE DESESCALADA a l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR)

La pandèmia del SARS-CVO2 va provocar una reorganització d’urgència de tot el sistema sanitari. Els objectius eren mantenir l’atenció necessària i imprescindible de la població evitant, en la mesura del possible, els desplaçaments de les persones que atenem i aconseguir mantenir operatiu l’equip de professionals per tal d’assegurar els mínims de l’atenció durant aquestes setmanes.

En aquest moment es preveu el desconfinament esglaonat i la necessitat de respondre a totes les necessitats de salut, més enllà de la COVID-19, incorporem a la pràctica diària les eines que ens han facilitat la gestió de la demanda durant aquesta etapa (econsulta, videoconsulta, atenció telefònica, agendes especifiques) així com les mesures de protecció per a la prevenció del contagi per SARS-COV2, evitant les visites presencials i el temps de permanència a la sala d’espera..

En el seguiment de l’embaràs normal, s’alternaran les visites telemàtiques i les visites presencials, fent coincidir l’atenció presencial, sempre que sigui possible, amb la visita per l’ecografia.

La visita de les 40-42 setmanes es realitzen a l’hospital on tindrà lloc el part.

Es realitzarà el cribratge de violència masclista (VM) i en cas de situació de VM oferirem informació sobre els diferents recursos i una paraula de seguretat.

Lliurarem pla de naixement i informació dels recursos online de preparació al naixement al Canal Youtube: Capsules i vídeos de l’embaràs i part

S’organitzen grups de l’atenció grupal durant l’embaràs de manera virtual amb plataformes com el Microsoft Teams que permeten a les dones i les seves parelles realitzar activitats educatives durant l’embaràs atesa la importància de la preparació al naixement, no tant sols pel que fa als coneixements, sinó també a les emocions i sentiments que es generen durant aquest període.

L’atenció al puerperi es prioritzarà l’atenció domiciliària i telemàtica i l’atenció presencial en la visita postpart (6-8 setmanes després del part).

Informació general alletament matern i Covid-19: Capsules i vídeos de puerperi (Contingut disponible pròximament)

Els grups de postpart i recolzament de la lactància es fan de manera virtual amb plataformes com el Microsoft Teams.

L’atencio a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE), es segueix prioritzant la visita no presencial.

IVE farmacològica, es lliura, per mitjans telemàtics, la informació legalment obligatòria, la informació complementària que es consideri adient i el consentiment informat en cas de que la dona desitgi una IVE farmacològica. La visita per el tractament es presencial.

IVE instrumental, s’envia a la dona tota la informació via email a més de fer tota la visita d’assessorament i s’enviarà la derivació a l’hospital o clínica acreditada.

La visita post IVE, es farà de manera telemàtica.

L’atenció a les diferents patologies ginecològiques i de mama, es realitzaran de manera presencial.

L’atenció a les ITS, es manté la priorització de pacients amb clínica, i la visita serà presencial. Tant pel seguiment com per al lliurament de resultats de proves diagnòstiques la visita serà telemàtica.

Atenció a l’anticoncepció, Es farà preferentment telemàtica sempre que no existeixin barreres idiomàtiques o de comprensió. Vídeos capsules anticoncepció (Contingut disponible pròximament)

L’inserció i extracció de DIUS, implants i depo-progevera seran presencials, fent la visita d’informació de forma telemàtica.

L’assessorament i prescripció de l’anticoncepció hormonal es farà telemàticament, registrant a la història IMC i T/A dels últims 6 mesos.

A l’hora de prescriure anticoncepció hormonal, es valorarà la pertinència de prioritzar gestàgens abans que combinats per risc tromboembòlic / risc COVID.

L’anticoncepció d’urgència, es tracta de una visita presencial.

L’atenció als joves serà amb concreció d’hora dins de l’horari de tarda jove per tal d’evitar acumular joves en la sala d’espera.

Es manté la consulta i el Xat de la web Sexe Joves que no requereix presencialitat.

Sexe Joves

Per demanar hora a l’ASSIR, cal fer-ho a traves del telèfon de Salut en Línia

  • Salut en Línia Barcelonès Nord i Maresme: 93 462 86 00
  • Salut en Línia Vallès Occidental: 93 728 44 44
  • Salut en Línia Vallès Oriental: 93 728 44 44

Quant a assirmn

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva
Aquesta entrada ha esta publicada en consells, embaràs i part, ginecologia, joves, part, postpart, Serveis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.