L’ASSIR Mollet de la Metropolitana Nord trasllada les seves consultes temporalment.
El servei ha deixat les instal·lacions del centre annex a l’Hospital de Mollet i ja realitza la seva activitat al carrer Sant Llorenç, nº 42 del mateix municipi
Davant la situació actual, i fins a nou avís, l’equip d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Mollet s’ha traslladat al carrer Sant Llorenç, nº 42 de Mollet del Vallès, just davant de l’entrada de la Fundació Sanitària Mollet (FSM).
Aquest canvi d’instal·lacions respon a la necessitat de l’Hospital de Mollet per convertir l’espai del centre annex, on fins ara estava l’ASSIR, en una zona per assistència d’urgències davant la reorganització a la que s’han vist obligats els centres sanitaris del territori.
Els espais comuns d’aquestes instal·lacions del carrer Sant Llorenç es comparteixen amb professionals de l’Institut mèdic Baix Vallès.
Activitat assistencial actual
L’equip de l’ASSIR Mollet atén presencialment en aquest nou espai de 8:30 a 14h en dues consultes, una es destina a l’activitat ecogràfica obstètrica i l’altra a consulta d’urgències de ginecologia i de mama, urgències obstètriques, contracepció d’urgència, informació i tractament de l’avortament així com d’infeccions de transmissió sexual. Com sempre, es recomana programar les visites prèviament (i per resoldre qualsevol dubte o problema també es pot trucar a Salut en línia als telèfons 93 728 44 44 i 93 462 86 00).
A la tarda i fins les 20h es realitza atenció telefònica i telemàtica per desprogramar visites preventives i de cribratges, i per informar de controls que es poden posposar. Per correu (a través de l’eina digital La Meva Salut) també es poden resoldre consultes com sol·licitud de proves, prescripcions i informació de consells per embarassades.
Així doncs, l’equip de professionals de l’ASSIR Mollet continua amb la seva activitat assistencial i administrativa: les llevadores amb visites als diferents centres d’atenció primària corresponents al servei, i les obstetraginecòlogues, juntament amb professionals d’infermeria i d’atenció a la ciutadania faran l’atenció en aquesta nova ubicació.
LMS
L’ASSIR Mollet també recomana a les seves usuàries utilitzar l’espai personal digital La Meva Salut (LMS) perquè els hi permet tenir una via de comunicació directa i eficaç. A través d’aquesta eina recullen els seus dubtes i problemes, l’equip els agenditza i les llevadores els resolen també via telemàtica o telefònica.
Durant el període d’epidèmia pel coronavirus SARS-CoV-2 la ciutadania pot aprofitar les facilitats que s’estan oferint per sol·licitar l’accés a aquest espai de salut: es pot trucar per telèfon al 900 053 723 o emplenar el formulari a l’enllaç canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.
Podeu llegir més informació sobre el funcionament de l’ASSIR de la Direcció d’Atenció Primària de l’àrea Metropolitana Nord aquest mes de març a la següent l’entrada del seu blog.
També us enllacem la pàgina amb informació adreçada a dones embarassades i les seves famílies del web de canalsalut.gencat.cat/coronavirus.
A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d’1.4000.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut. Al Vallès Oriental concretament l’ICS compta amb 16 equips d’atenció primària que atenen en 25 centres d’atenció primària i 11 consultoris locals.
Trobareu més informació a: http://primaria.icsmetropolitananord.cat