Ioga i embaràs

El ioga és una disciplina mil·lenària que ja es practicava a l’Índia el III mil·lenni aC.

Del sànscrit ”unió”, és una tradicional preparació física i mental que ajuda a aconseguir l’equilibri entre el seu cos, la seva ment i les seves emocions. La pràctica del ioga es basa en la cerca de l’harmonia entre el cos i la ment.

Durant l’embaràs el cos de la dona canvia dia a dia, aquests canvis poden esdevenir molestos per a la gestant i cal adaptar-se adequadament. La pràctica del ioga permet la presa de consciència del mateix cos, permet aprendre a escoltar-se un mateix, desenvolupa les capacitats per gestionar l’estrès i reduir els seus efectes, preparant la gestant per al part i la criança.

Gràcies a les asanas (postures corporals), els pranayamas (treball de respiració), la relaxació i la meditació, l’embarassada experimenta i reconeix el seu cos i la seva respiració, alhora que enforteix, estira i relaxa la musculatura, augmentant el seu benestar.

L’embaràs és un moment molt especial en la vida d’una dona, i és per això que a l’ASSIR de Mataró n’oferim sessions  setmanals, conduïdes per una llevadora, on la gestant treballa la consciència corporal amb exercicis d’estirament de tot el cos, en especial de la zona pelviana, per alleugerir les molèsties físiques de l’embaràs i afavorint una vivència positiva i un part conscient. El ioga desperta la força, la confiança i la intuïció que es requereixen en aquest moment tan important de la seva vida i la del seu nadó.

Anna Estruch i Miriam Gómez

Llevadores ASSIR Mataró

Quant a assirmn

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva
Aquesta entrada s'ha publicat en actualitat, consells, embaràs i part, part, Serveis i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.