Campanya contra la grip

Un any més comença la campanya de vacunació contra la grip.

El Departament de Salut ha posat en marxa aquesta campanya de vacunació contra la grip des del 23 d’octubre del 2017 al 2018 amb l’objectiu d’evitar les complicacions d’aquesta malaltia, especialment en grups de risc a patir-la, com són la tercera edat, persones amb malalties cròniques, embarassades i personal sanitari.

Es coneix la grip com una malaltia vírica de les vies respiratòries, que és molt contagiosa i s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. El virus de la grip canvia d’any en any, i per això, és convenient vacunar-se.

A Catalunya s’espera la grip a l’hivern, especialment a partir de la segona quinzena de desembre, i amb pics durant les primeres setmanes de gener.

Els símptomes de la grip solen ser: tos, febre elevada, mal de cap i malestar general. La recuperació sol ser d’una a dues setmanes sense necessitat de prendre cap fàrmac específic, ja que els antibiòtics no curen la grip.

És important implicar tothom, perquè tingui  unes bones pràctiques d’higiene i així evitar la propagació o contagi.

Aquest any s’han distribuït 1,2 milions de vacunes i es calcula que la durada de la campanya sigui de dos mesos. La vacuna s’administra als centres d’atenció primària i als centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) en els cas de les embarassades.

Cal remarcar que la millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació, especialment en els grups d’alt risc com hem anomenat anteriorment (persones de  més de 65 anys, embarassades, personal sanitari i persones amb malalties cròniques o totes aquelles que siguin més susceptibles de patir-la).

Cristina Canal (Llevadora ASSIR Santa Coloma de Gramenet)

Quant a assirmn

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva
Aquesta entrada s'ha publicat en consells, Vacunes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.