Més d’un milió de visites al web Sexe Joves

En els seus 10 anys de vida, el web Sexe Joves ens proporciona unes dades que avalen la seva serietat i fiabilitat: 1.198.545 visites (de majoria catalana, però també d’arreu d’Espanya i el món), que han accedit a 5.209.492 pàgines.

És una iniciativa capdavantera a Europa i una referència a l’estat Espanyol.

banner3

La persona responsable d’aquest projecte és Gemma Falguera, que també ho és del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Metropolitana Nord.

Una eina que s’encarrega d’omplir el buit dels dubtes que tenen els joves menors de 24 anys, en relació amb la salut sexual.

La finalitat és evident, educar en una sexualitat sana, responsable i lliure.

Es poden trobar informacions sobre tots els temes relacionats amb el sexe, que van des del “petting” a la contracepció, passant per l’afectivitat i el coneixement del cos.

En aquesta pàgina, no només es troben informacions garantides per professionals, sinó que es pot accedir al correu i el xat confidencials per solucionar dubtes puntuals. Es dóna suport sobre l’afectivitat, la prevenció de conductes de risc, la tolerància, etc. El resultat és una disminució en el número d’infeccions de transmissió sexual i embarassos no desitjats. A més a més, els joves aprenen a utilitzar el sistema sanitari.

Resultat d'imatges de sexe joves

Una característica més d’aquest web és la seva adaptació al llenguatge de signes i discapacitats visuals.

Les enquestes de satisfacció el puntuen amb notes de notable a excel·lent i hi ha un alt índex de recomanació entre amics. De les dades anonimes obtingudes s’estableix que les noies comencen a fer preguntes entre els 14 i 16 anys, mentre que els nois ho fan entre els 17 i 19.

Al darrere hi treballa un equip de 58 professionals entre psicòlegs, ginecòlegs, llevadors/es i personal de gestió i serveis.

En aquesta commemoració, la pàgina es troba en procés de migració a un entorn responsiu i reincorporarà el servei del correu electrònic, afiançant relacions amb Joventut, l’Agència de Salut Pública i el Casal Lambda.

Gestió i Serveis ASSIR MN

Quant a assirmn

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva
Aquesta entrada s'ha publicat en consells i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.