Una volta al món per acabar amb la SIDA

El dia Mundial de la lluita contra la SIDA se celebra arreu l’1 de desembre. És un dels dies internacionals de la salut més reconeguts i és una oportunitat clau per crear consciència, recordar el que han mort i celebrar les victòries com l’accés a serveis de prevenció i tractament.

ONUSIDA ha liderat la campanya pel dia mundial de la SIDA des del seu naixament el 2004. El lema d’aquest any 2016 és: Aixequem les mans per la #prevenció VIH.L’any passat en el context de l’Aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon va declarar:

“Els dirigents de tot el món van assumir en el marc dels Objectius de Desenvelopament Sostenible aprovats en setembre, el compromís unànim de posar fi a l’epidèmia de la SIDA per al 2030. Aquest compromís és un reflex del poder de la solidaritat que ha aconseguit crear al voltant d’una malaltia tan destructiva, un dels moviments més inclussius de la història moderna”.

contra-la-sida

Per eradicar aquesta epidèmia cap el 2030 en el marc dels Objectius de Desenvelopament Sostenible, caldrà accelerar la inversió, el compromís i la innovació.

Per això comencenels actes en torn d’aquest dia de Celebració i Lluita.

Volem aprofitar per informar-vos de la Proposta que aquest any fa la Fundació de la Lluita contra la SIDA:

Una Volta al Món per la fi de la SIDA. Un acte que se celebrarà el dia 12 de novembre a la Sala Barts (Av. Paral·lel, 62 de Barcelona), entre les 10.00 i les 22.00 hores.

L’objectiu és una volta virtual al món, pedalant per lluitar contra aquesta malaltia.

La destinació dels diners recaudats se centrarà en tres grups:

  • Vacunació i eradicació
  • Estudi del Microbioma
  • Curar i tenir cura

Tota la informació la podeu trobar a la web i les inscripcions, individuals o en grups, es poden fer a través seu.

Si no pots o no et ve de gust pedalar, també pots col·laborar amb aportacions als equips i als participants, per ajudar-los amb el seu repte solidari, o bé mobilitzar-te pel teu compte i aconseguir fons per donar-los a la Fundació de la Lluita contra la SIDA.

Et donem algunes idees.

 

Quant a assirmn

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva
Aquesta entrada s'ha publicat en actualitat, dia internacional, Infeccions de transmissió sexual, joves i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.