Catalunya pionera en cribratge neonatal del sistema públic

cribratgeEl cribratge neonatal és una tècnica que serveix per detectar precoçment certes malalties que al moment de nèixer i durant els primers anys, no presenten símptomes. Així si es diagnostica amb anticipació, és possible aplicar tractaments que facin que no hi hagi complicacions greus i es pugui gaudir d’una millor qualitat de vida.

Els mètodes de cribratge neonatal del sistema sanitari públic contenen més de 30o proves de detecció de malalties genètiques.

Algunes d’aquestes malalties, com les immunodeficiències, fan que els nadons que les pateixen, no puguin estar exposats al medi ambient, ja que no poden generar defenses. Són els coneguts “nens bombolla”. La més greu de totes és la que Sanitat incorporarà al seu protocol a partir de gener del 2017. Podeu llegir-ne més aquí.

La sanitat catalana es converteix així, en el primer sistema públic que incorpora aquests anàlisis al protocol de cribratge neonatal.

 

Quant a assirmn

Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva
Aquesta entrada s'ha publicat en actualitat, chagas, consells, Prevencio i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.